Trofee Sla-je-slag Cup 2017

Trofee Sla-je-slag Cup 2017

De A-slagwerkgroep van EMM onder leiding van dirigent Casper Traa heeft op 14 oktober deelgenomen aan de Sla-je-slag Cup in Puiflijk.

De Slagwerkgroep mocht om 17.45 (dankzij spontane medewerking van Multi-Mate kon het grote assortiment aan instrumentarium worden vervoerd naar Puiflijk!) hun werken aan de deskundige jury ten gehore brengen. Een mooie opening van Massai werd gevolgd door een zeer muzikale uitvoering van Exposure. Als laatste nummer werd Djembe Mania uitgevoerd met medewerking van virtuoos Rik Cornelissen op accordeon. Het publiek liet duidelijk horen dat ze genoten hadden van het optreden. In totaal streden 14 slagwerkgroepen om de Sla-je-slag Cup.

Om 19.30u kwam het verlossende woord. Met 92,50 punten werd de slagwerkgroep zeer overtuigt Winnaar van de Sla-je-slag Cup 2017 en mocht de Sla-je-slag Cup in ontvangst nemen. Enkele opmerkingen uit het juryrapport: ‘Wauw, super gaaf. Zeer dynamisch, en vooral erg muzikaal. Een geweldig ensemble, onder deskundige leiding en heerlijk om naar te luisteren’. De slagwerkgroep zal op 9 december deelnemen aan het podiumconcours in Ettenleur en zijn in ieder geval goed op weg.

Bij terugkomst in Heijen werd de feestvreugde nog even voorgezet in Café-zalen Jan. Aankomend jaar zal zowel de Sla-je-slag Cup (jeugd), de B-slagwerkgroep won de Jeugd-Cup al in mei, alsook de Sla-je-slag Cup door EMM worden georganiseerd. Een mooie bijkomstigheid in het 110-jarig bestaan van de vereniging, welke in het weekend van 15-16 en 17 juni gevierd zal gaan worden.

Medio november zullen de data voor wat betreft de Sla-je-slag Cup als Sla-je-slag (jeugd) bekend worden gemaakt.