De A-Slagwerkgroep is weer terug op het hoogste niveau! Tijdens het podiumconcours in Heesch promoveerde zij overtuigd met 89 punten naar de 1ste divisie. In 2012 is besloten een stapje terug te doen, zodat er een betere aansluiting kwam met de jeugd. Mede dankzij de oprichting van een B-slagwerkgroep, een eigen slagwerk-opleiding door een vakbekwame docent en een gezonde teamgeest binnen de vereniging, heeft er toe geleid dat promotie naar de hoogste divisie tot de mogelijkheden behoort. Tijdens het werk Djembe Mania ging de slagwerkgroep de samenwerking aan met accordeonist Rik Cornelissen. Een bijzondere combinatie, die werd gewaardeerd de het aanwezige publiek en de jury. Naast de succesvolle deelname van het A-ensemble deed de B-slagwerkgroep daar nog een schepje bovenop. Voor het eerst ging ook de B-slagwerkgroep op podiumconcours en behaalde in de jeugd-divisie maar liefst 92,33 pnt. Geweldig om te zien hoe deze jonge enthousiaste groep de werken uitvoerde, waarbij de moeilijkheidsgraad hoog te noemen is. De jury roemde de uitvoering met name door de fraaie muzikale vertolking.

img_4790

Door deze geweldige resultaten zijn beide slagwerkgroepen uitgenodigd voor de Nederlandse Kampioenschappen in Assen op 3 februari 2018. Een mooie bijkomstigheid tijdens het 110-jarig bestaan van de vereniging.

Via deze weg willen we Multi-mate Gennep hartelijk danken v oor het gebruikmaken van de vrachtwagen, zodat het instrumentarium weer vervoerd kon worden!

Naast deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen staat er op 2 juni Sla je Slag (jeugd), het jubileumweekend 15-16-17 juni en 27 oktober Sla je Slag Cup op de agenda. Tijdens de Sla-je Slag voor zowel jeugd-ensemble als (senioren) slagwerkgroepen zullen diverse deelnemers een gevarieerd programma laten horen in gemeenschapshuis d’n Toomp en strijden om de Sla-je-Slag cup. Houdt onze website en facebookpagina in de gaten.

img_4772 img_4768 img_4763 img_4759 img_4757