Drie dagen feest met: het concert EMM Live, muziek voor en door mensen met een beperking, feest met Peanuts, een H. Mis in de feesttent en brunch met aansluitend een reünie. Het was mooi.

Dit was EMM Live van…

Het publiek
Dit was EMM Live van het publiek. In een overvolle feesttent genoten ruim 475 muziekliefhebbers van het concert EMM Live. Feestnummers werden luidkeels meegezongen en bij de gevoelige nummers werd soms zelfs een traantje weggepinkt. De lichtshow, het geluid en het videoscherm met live beelden van de muzikanten maakten het plaatje compleet. Zonder meer een grandioos concert!

De sponsors
Dit was EMM Live: Het werd mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren. Door bedrijven gevestigd zowel binnen als buiten Heijen. Zij die EMM een warm hart toedragen en het jubileumweekend financieel ondersteund hebben: Dank daarvoor!

Dit was EMM Live van de vrijwilligers.
Vrijwilligers die hebben geholpen met de voorbereidingen, de horecamensen, schoonmakers, verkeersregelaars en alle andere mensen die de overige organisatorische en uitvoerende taken op zich hebben genomen. Dank jullie wel voor jullie enorme inzet!

De gastmuzikant en artiest
Dit was EMM Live van de gastmuzikanten en artiesten. Zij die op een zeer muzikale wijze hun bijdragen hebben geleverd aan het concert, vele repetities hebben bijgewoond, geschitterd hebben op het podium en het publiek hebben vermaakt! Muziek schept een band en wij zijn zeer trots dat wij met deze muzikanten en artiesten dit concert hebben mogen geven!

De dirigent en muzikant
Maar dit was vooral EMM Live van de muzikanten en dirigenten van EMM. Gezamenlijk hebben zij toegewerkt naar het 110 -jarig jubileumweekend van hun vereniging. Ieder lid heeft op zijn of haar eigen wijze een bijdrage geleverd. Gezamenlijk hebben zij op het podium gestaan en onder leiding van de dirigenten Casper Traa en Theo Jetten een geweldig concert neergezet. Gezamenlijk hebben zij het applaus van het publiek in ontvangst mogen nemen! EMM wil langs deze weg iedereen bedanken die het feestweekend ter ere van haar 110-jarig bestaan heeft mogelijk gemaakt! Dank jullie wel!

Tot slot nog dit
Leonie Linssen, dochter van Wim en Truus Linssen, postte na ons jubileumconcert een heel mooi stukje tekst op Facebook, dat ons als leden van EMM erg geraakt heeft. Wim is 25 jaar lang dirigent geweest van EMM en is ons jammer genoeg enige tijd geleden ontvallen. Leonie was met haar moeder Truus aanwezig bij ons concert. Met toestemming van Leonie citeren wij haar reactie op ons concert. Wij zijn er trots op! Leonie: “Vroeger was ik met mijn zusjes bij de drumband en de jongens waren bij de fanfare. Afgelopen weekend was ik bij het feest van het 110-jarig bestaan van EMM. Wat heb ik genoten! De fanfare is een heuse band geworden met strijkers. De drumband, ja, die is uitgegroeid tot iets waar ik destijds alleen maar van had kunnen dromen. Bij sommige nummers begon ik spontaan te huilen omdat ze me zo raakten in mijn hart, zoals het slotnummer van John Miles, Music. Mijn broer Jan leefde voor de muziek en ook voor mijn vader, die jaren dirigent was, was muziek een centraal punt in zijn leven. De zangers maakten er een heuse show van en mijn moeder had de avond van haar leven. Het was fijn om weer even in Heijen te zijn en te zien en te ervaren waar het leven Heijen gebracht heeft. Met zoveel talent. Iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dit feest te laten ontstaan wil ik bij deze vanuit de grond van mijn hart bedanken.”