theo-lamers-edit

Theo was sinds 1 oktober 1954 lid van Fanfare Eendracht Maakt Macht. Op twaalf jarige leeftijd is Theo begonnen als slagwerker.

Gedurende zijn lidmaatschap heeft Theo verschillende functies uitgevoerd en taken vervuld.

Zo stond de drumband de eerste 25 jaren onder zijn leiding. Er werd deelgenomen aan verschillende kampioenschappen en vele prijzen behaald. Theo heeft de drumband destijds tot de tweede afdeling gebracht en verzorgde zelf de opleiding van de jeugdslagwerkers.

Na zijn dienstplicht werd Theo tambour-maître van fanfare Eendracht Maakt Macht. Hij was een zeer gedreven tambour-maître van onze vereniging. Theo volbracht deze taak met stijl en veel flair, wat gezamenlijk zorgde voor een geweldige uitstraling. Hij vervulde deze rol met militaire toewijding en discipline.

Theo was tevens jarenlang de vaste slagwerker van het fanfare orkest. Waar hij onder leiding van Wim Linssen mede gezorgd heeft voor de laatste promotie van het fanfareorkest.

In 2000 heeft Theo zijn intrede gemaakt als bestuurslid en werd benoemd tot secretaris. Theo was een harde werker en trouw aan de vereniging. Een gedreven bestuurslid met een scherpe blik.
Zijn streven was het verbeteren van de financiën van de vereniging. Theo heeft verschillende acties bedacht om de kas van de vereniging te spekken, met resultaat. Theo is tevens benoemd tot erelid van EMM.
Zijn grootste taak als bestuurslid is zonder enige twijfel de organisatie van het 100-jarig bestaan van onze vereniging geweest. De voorbereidingen verliepen niet altijd zonder problemen, maar mede dankzij de grote inzet van Theo heeft de vereniging een prachtig concert op een ponton op de Maas kunnen geven. Het eeuwfeest kreeg zelfs een koninklijk tintje met de toekenning van een Koninklijke Erkenning die door Theo was aangevraagd.

Theo hield ook van gezelligheid en was altijd in voor een geintje. Ook na het aftreden als bestuurslid toonde Theo nog steeds interesse in de vereniging en kwam regelmatig kijken bij concerten waarbij ook zijn kleinzoons meespelen.

In 2017 werd Theo benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Bijzonder was dat Fanfare Eendracht Maakt Macht dat jaar de serenade aan de gedecoreerden mocht verzorgen.

Wij zijn Theo dankbaar voor zijn grote toewijding aan en inzet voor onze vereniging. Met inachtneming van de coronamaatregelen namen wij op gepaste wijze, met een laatste muzikale groet afscheid van ons Erelid Theo Lamers.

Wij wensen Sjan, kinderen, kleinkinderen en familie veel sterkte toe met dit grote verlies.

Bestuur en leden Fanfare Eendracht Maakt Macht